Hemsidorna partierna och det fortsatta arbetet med dem.

Länkar till era partihemsidor:

 Sverigedemokraterna
 Kristdemokraterna
 Moderaterna
 Liberalerna
 Centerpartiet
 Miljöpartiet
 Socialdemokraterna
 Vänsterpartiet

 

Arbetet med hemsidorna de närmsta lektionerna

Eftersom distansundervisningen blev förlängd (och med ganska stor sannolikhet kommer att förlängas ytterligare) så kan den klassdebatt vi skulle ha inte genomföras. Istället ska vi ha mindre debatter i Meet. 

För att förbereda er inför debatterna så behöver ni läsa in er på de andra partierna och vad de tycker så att ni kan fundera ut deras motargument mot era argument. Det gör ni under en lektion. 

Ni kommer vara en från varje parti en grupp, jag delar in er. Ni ska debattera i en halvtimme och ni ska i gruppen enats om tre frågor ni ska debattera, ni ska ha enats om i vilken ordning ni ska debattera frågorna. Om ni inte hinner med alla frågorna under debatten så gör det inget. En grupp kan alltså debattera en fråga i 30 minuter medan en annan grupp hann med tre frågor på 30 minuter. Ni är representant för ert parti och ska alltså inte argumentera för vad ni personligen tycker utan vad ert parti troligtvis hade tyckt.

Ni meddelar mig debattfrågorna via ett Googleformulär som jag kommer lägga i Classroom. Jag lägger gruppindelningen där också. 

Tidsplan:

Tisdag 12 januari

Jag ska på hörseltest på morgonen och är inte säker på att jag hinner tillbaka till lektionen börjar. Så börja utan mig. Jag meddelar via Classroom när jag är tillbaka och hjälper er då.

Ni ska läsa in er på de andra partierna idag och fundera ut vilka frågor ni vill debattera. 

 Fredag 15 januari 

Ni ska meddela vilka frågor ni vill debattera i er grupp. Vi ska också diskutera årskrönikan som ni tttade på i förra veckan. Ni har tillfälle att fråga om uppgiften. 

 Tisdag 19 januari

Debatt 1 kl 950 - 1020

Debatt 2 kl 1025-1055

 Onsdag 20 januari 

Debatt 3 kl 945-1015

Debatt 4 kl 1020-1050